Rendelj professzionális fordítást azonnali bankkártyás fizetéssel, vagy kérd kötetlen árajánlatunkat mindössze öt lépésben.

Brossúrák, gépkönyvek nyomdakész fordítása

Brossúrák, gépkönyvek nyomdakész fordítása

Bár a különféle katalógusok, brossúrák és flyerek az internetes forradalom óta kicsit háttérbe szorultak, közel sem tűntek el. Inkább arról van szó, hogy a kiadványok egy jelentős része digitális formátumban kerül terjesztésre. Számos gépkönyv, használati utasítás vagy brossúra PDF formátumban áll rendelkezésre. Ezzel együtt a nyomtatott anyagok is fontos szerepet töltenek be még mindig. Gondoljunk bele: akármilyen berendezést vagy terméket vásárolunk, a gyártónak kötelezően biztosítani kell a többnyelvű használati utasítást.

De az értékesítést támogató és kapcsolatépítő kiadványok is fontos szerepet töltenek be. A szórólapok vagy flyerek, katalógusok, brossúrák, prospektusok még mindig nagy példányszámban kerülnek kinyomtatásra. Egész más kézzel lapozgatni egy ízléses nyomdai terméket, mint online görgetni egy PDF-et.

Ezeknél az offline és online kiadványoknál nagyon fontos az esztétikum, illetve a nyelvi igényesség. Mivel marketinganyagok, ezért ha a kiadványszerkesztés szempontjai nem érvényesülnek, akkor igénytelenül fognak kinézni. És nem fognak se bizalmat építeni, se a vásárlási hajlandóságot növelni. Viszont amikor fordítunk, a szöveg hosszúsága általában megváltozik. Ha rövidebb a célnyelvi szöveg, az még kisebb gond. De ha hosszabb, akkor könnyen szétcsúszhat a tördelés és csorbulhat a dizájn. A kiadványszerkesztés fontos lépése az, hogy a célnyelven is igényes állapotba kell hozni az anyagot.

De nem csak a design fontos, a nyelvi minőség is. Ugyanis a nyelvileg nem precíz és igénytelen fordítás szintén nem alkalmas marketingeszköznek.

A nyomdakész fordítás feltételei

A nyomdakész fordítás elkészítése az alábbi lépésekből áll:

  • A dokumentumokat elő kell készíteni a fordítástámogató szoftver számára.
  • A gépkönyvek, használati útmutatók fordítása a műszaki fordítás területéhez tartozik, műszaki szakfordítók végzik.
  • Az offline és online marketing kiadványok fordítása a marketing fordítás felségterülete. Marketinges tudással rendelkező anyanyelvi szakfordítók végzik, és általában még egy szakfordító lektorálja, ellenőrzi a célnyelvi anyagot. (A Prémium csomagot ajánljuk.)
  • Ezután pedig az elkészült fordításokat be kell tördelni. Ez már a grafikus feladata. A grafikai utómunka biztosítja, hogy az elkészült végeredmény esztétikus legyen. A nyomtatott anyagoknál a nyomdakész állapot elérése a cél.

Milyen kiadványok, anyagok fordítása tartozik ide?

Flyerek és szórólapok fordítása

Az egyik legkönnyebben terjeszthető offline marketing eszköz, kiállítások és tematikus kampányok, vagy az upsell kedvelt szóróanyaga.

Katalógusok, prospektusok és brossúrák fordítása

Ezek jellemzően igényes kivitelezésű és hosszabb lélegzetvételű, akár 500-600 oldalas anyagok lehetnek, ahol az értékesítési körbe tartozó termékek és szolgáltatások minden paramétere elérhető. Ezekben az anyagokban már egyetlen hiba is súlyos károkat okozhat. Az Üzleti fordításnál például számos amerikai és kínai termék prospektusát fordítjuk magyarra, illetve további európai nyelvekre. Ilyen esetekben például a kínai áruknál el szoktuk kérni az eredeti kínai anyagot, mert sokszor a kapott angol anyag már értelmetlen. Ennek oka az, hogy a kínai importőrök a gyorsaság és költséghatékonyság érdekében a nyelvi akadályokat gépi fordításokkal szokták áthidalni, aminek egy zagyva szöveg lesz a végeredménye, ami az adott cég és márka megítélésére is káros hatással van.

Gépkönyvek, használati útmutatók fordítása

A gépkönyvek, használati útmutatók fordításánál is nagyon fontos az esztétikus, átlátható tördelés. 

Sajtóközlemények, hírlevelek fordítása

Egy új termékcsalád, egy új íz, egy új szolgáltatás bevezetésénél minden vállalatnak szüksége van a többnyelvű sajtóközleményre, amennyiben külföldi vevői és üzleti partnerei is vannak. Hiába küldjük ki nekik ugyanis a magyar nyelven megfogalmazott hírlevelet, nem fogják tudni, hogy a szálloda új apartmanokkal bővült, vagy azt, hogy kedvenc magyar éttermük éppen elnyerte a Michelin csillagot.

Ha az alábbiakat keresi, jó helyen jár:

PDF fordítás

A PDF fordítás rutinfeladat a fordítóirodák számára. Ha scannelt dokumentumról van szó, akkor a folyamat OCR-rel indul. (Optical Character Recognition). Ezen túl némi előkészítő, illetve utómunka után a célnyelven is esztétikus PDF-et kap az ügyfél.

Word fordítás

A Word fordítás nem is igényel előkészületet és komoly utómunkát. A fordítástámogató szoftverek gond nélkül tudnak Word formátummal dolgozni.

Villámfordítás

A villámfordításon a nagyon rövid határidejű fordítást értjük. Fordítóirodánk vállal kifejezetten rövid határidejű fordításokat!

Biztosítjuk a hibák ellen!

A nagy példányszámban készült nyomtatott marketing- és egyéb anyagoknál hiba esetén komoly kár keletkezhet. A színes nyomtatás ugyanis drága, és a nagy példányszám szintén emeli a költségeket. Ezért az Üzleti fordítás kötött egy 50 millió forintos keretbiztosítást nyomtatott anyagokra. Ha tehát hibát vétünk, és emiatt kár keletkezik, a biztosító állja a kárt!

Csapatunk örömmel segít hétköznap 8-tól 17 óráig a +36 (1) 300 93 80-as telefonszámon vagy személyesen a budapesti irodánkban a Krisztina krt. 87. szám alatt.

 

 

 

Üzleti fordítás

Professzionális üzleti fordítás
anyanyelvi szakfordítóktól
ISO 17100 minőségbiztosítással
E-mail: budapest@uzletiforditas.hu

BUDAPEST

Babelprojekt Kft.
1016 Budapest | Krisztina krt. 87-89.
Tel: +36 1 300 93 80
E-mail: iroda@uzletiforditas.hu

MÜNCHEN

Profi Partner GmbH
81249 München | Brunhamstraße 21
Tel: +49 89 904 11 994
E-mail: muenchen@linguarum.de

Partnerek:
Linguarum partner logo Linguarum partner logo Linguarum partner logo Linguarum partner logo