Rendelj professzionális fordítást azonnali bankkártyás fizetéssel, vagy kérd kötetlen árajánlatunkat mindössze öt lépésben.

Rólunk

Hol volt, hol nem volt...

… volt egyszer egy egyszemélyes fordító vállalkozás. Az Üzleti fordítás alapítására még 2011-ben került sor, így több mint 10 évnyi fordítási tapasztalat áll a hátunk mögött. Alapítónk, Weißkopf Gábor már a kezdeti időkben felső fokon beszélt és írt angolul és németül egyaránt.

Ezeken a nyelveken már jó 10 évvel ezelőtt is hatalmas igény mutatkozott a jó fordításokra, ami magával hozta a felismerést: egyedül már nem tudja tartani a lépést az egyre bővülő ügyfélkörrel, ezért egyre több és több fordítót kellett projekt alapon meghívnia a közös munkára.

Az évek során természetesen átalakultak a szervezeten belüli viszonyok, így Gábor a fordítás helyett inkább már a projektmenedzsmentre koncentrált és a fordítók munkáját koordinálta. Mint a jó bor, úgy a kemény munka gyümölcse is beérni látszott: német és svájci ügyfeleink nyomására és a szerencsének köszönhetően 2016-ban Münchenben megnyitottuk klasszikus német fordítóirodánkat is.

Az azóta eltelt időben több mint 400 elégedett ügyfélre tettünk szert a DACH régióban és időközben a világ minden táján kiépült a professzionális, anyanyelvi és szakvizsgázott fordítói hálózatunk.

Ezek a sikerek arra ösztönöztek minket, hogy a Nyugat-Európában elsajátított know-how-t hozzuk vissza Magyarországra, így 2018-ban kinyitottuk irodánkat a családi borozó első emeletén. A 2018-as költözés utáni években sikeresen 0 % emissziós irodává alakítottuk a létesítményt napelemek és új számítástechnikai infrastruktúra, illetve egyéb gépek segítségével.

A müncheni anyacég és a német know-how számos előnyt jelent a magyar ügyfeleink számára: megfelelve a speciálisan fordítási szolgáltatásra kialakított ISO 17100-as tanúsítvány követelményeinek – itthon egyedüli fordítóirodaként – gyakorlatilag haza importáljuk a németországi piacon szerzett tapasztalatainkat. Tesszük mindezt azért, mert azt szeretnénk, ha a németországihoz hasonló dinamizmussal fejlődne a magyar KKV szektor is a prémium szakmai fordításoknak köszönhetően a nemzetközi piacokon.

 

Weißkopf Gábor, alapító és ügyvezető

Üzleti fordítás

Professzionális üzleti fordítás
anyanyelvi szakfordítóktól
ISO 17100 minőségbiztosítással
E-mail: budapest@uzletiforditas.hu

BUDAPEST

Babelprojekt Kft.
1016 Budapest | Krisztina krt. 87-89.
Tel: +36 1 300 93 80
E-mail: iroda@uzletiforditas.hu

MÜNCHEN

Profi Partner GmbH
81249 München | Brunhamstraße 21
Tel: +49 89 904 11 994
E-mail: muenchen@linguarum.de

Partnerek:
Linguarum partner logo Linguarum partner logo Linguarum partner logo Linguarum partner logo